| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
vladafri
|
Posted: Sat Dec 09, 2006 10:54 pm Post subject: Kako do Babinog Zuba preko Nisa? |
|
|
Ja sam iz krusevca i interesujeme kakav je put preko nisa do stare planine {do samih staza} ? da li je tu nesto uradjeno,da li je put dobar. da li je obelezen da se moze lako stici, ne promasiti neko skretanje itd???? _________________ skijanje sam zavoleo.... |
|
| Back to top |
|
 |
dejankuki
|
Posted: Sat Dec 09, 2006 11:11 pm Post subject: |
|
|
| Ja za sad nemam tacne informacije, Put Nis-Svljig-Kalna-BZ je u planu ili se trenutno radi. A put Nis-Svrljig-Knjazevac-Kalna-BZ je obelezen, dobar, i za sad nasigurniji nacin da se dodje do BZ. Jedino je nesto duzi od Prvog (Nis-Svrljig - Kalna-BZ). Inace ut od Kalne do BZ i same staze je juce i prekjuce asfaltiran tako da je siguran. A prking je tik uz stazu, tako da necete mnogo lutati ili ici peske. |
|
| Back to top |
|
 |
stivan Site Admin

|
Posted: Sat Dec 09, 2006 11:42 pm Post subject: |
|
|
Preporucujem put Nis-Svrljig-Knjazevac-Kalna-Babin Zub. Od Nisa do Knjazevca je put dug 60km popravljan celog leta, tako je dobra vertikalna i horizontalna signalizacija sa jedan mali deo puta nije popravljan i to je deo koji odrzava pzp Zajecar, ali je i on relativno dobar. Putn Nis Knjazevac uz normalnu voznju traje oko sat vremena. Knjazevac-Babin Zub je put koji je dosta losiji, uzak je i propao od teske mehanizacije, ali je jako zivopisan pogotovu kroz klisuru, a tih 56km moguce je preci za oko sat i po vremena. Postoji i put Nis-Svrljig-Kalna-Babin Zub, ali je Svrljig-Babin Zub put sa dosta raskrsnica, lose obelezenih, uzak je, pomalo propao, tako ga, iako je 30km kraci, bar za sada treba izbeci. Iz Nisa mozete da idete autoputem do Pirota, pa onda Pirot-Kalna, ali je taj put u katastrofalnom stanju. Prosao sam tim putem pre par meseci, i stanje je nepromenjeno od prosle godine, fale polovine puta koje su bukvalo odnesene erozijom i to na tri mesta, koja nisu dobro obelezene, tako da vam moj Knjazevac ne gine  |
|
| Back to top |
|
 |
mickeu
|
Posted: Sun Dec 10, 2006 9:21 am Post subject: |
|
|
Ja bih se radije odlucio za put Nis-Svljig-Kaln-Bz. Kada se ide na Knjazevac iz pravca Nisa treba preci preko Tresibabe. Ona zimi yna da bude dosta gadna. Zimi je cesto zavejana, bar je tako bilo ranijih godina. Zimi je preko Tresibabe zabranjen saobracaj za kamione sa prikolicom.
Putem Svrljig-Kalna prosao sam par puta pre dve godine.
Svima koji prolaze kroz Svrljig obavezno bih preporucio da svrate na rucak u poznati restoran Kamiondzije. Ljudima iz tog kraja nema potrebe da se objasnjava kakav je restoran Kamiondzije.
Vodite samo racuna, porcije su ogromne.
Da li se samnom slazu Knjazevcani i Svrljizani? |
|
| Back to top |
|
 |
stivan Site Admin

|
Posted: Sun Dec 10, 2006 11:19 am Post subject: |
|
|
Kao sto rekoh situacija sa putem Svrljig - Knjazevac se dosta popravila! Ipak kod nas zime umeju da budu vrlo gadne! Super za skijanjac...
Sto se "Kamiondzija" tice, dobra klopa, nema sta, ali preko puta Jugopetrolove pumpe na izlazu iz Svrljiga prema Knjazevcu se otvorio novi restoran! U oba slucaja preporucujem seljacko meso i punjenu vesalicu...
njam, njam...
Pozdrav |
|
| Back to top |
|
 |
vladafri
|
Posted: Sun Dec 10, 2006 6:12 pm Post subject: |
|
|
| pa to je za nas iz krusevca prilicno daleko. imam do nisa 70 km, pa do njazevca 60 km, pa do bz jos 56 km,jednako 186 km! vremenski znaci, sat voznje do nisa, sat do knjazevca i sat ipo do bz, sto znaci ti ipo sata voznje po lepom vremenu! mnogo !!! |
|
| Back to top |
|
 |
mickeu
|
Posted: Sun Dec 10, 2006 7:10 pm Post subject: |
|
|
Ja bih ipak predlozio i sigurno cu ici putem Nis-Svrljig-Kalna-Bz. Dok budes stigao od Svrljiga do Knjazevca, sticices do Kalne, a mozda i dalje.
Put preko Pirota, skrece se pre Pirota, posle sela Stanicenje, kod sela Temska, nije bas sjajan. Put kroz Sicevacku klisuru je povremeno zatvoren zbog radova u tunelu, pa mora da se korisiti obilaznica preko Niske banje, Ploca i Crvene reke. I ovaj pravac moze da bude komplikovan.
Postoji i put iz Bele Palanke za Kalnu, ali njega izbegavaj maximalno. Njime sam prosao pre dve godine, leti i bio je katastrofalan. Jedino ako ga Velja nije obnovio, a nije.
Putarina iz bgd do Nisa je 620 din |
|
| Back to top |
|
 |
stivan Site Admin

|
Posted: Sun Dec 10, 2006 10:25 pm Post subject: |
|
|
Razlika izmedju puteva Nis-Svrljig-Kalna i Nis-Svrljig-Knjazevac-Kalna je 30km! Po meni su ti to dve najbolje alternative.
Srecan Put! |
|
| Back to top |
|
 |
Tatjana
|
Posted: Thu Dec 14, 2006 1:35 pm Post subject: |
|
|
| Ja cesto koristim oba puta jer imam kucu tamo. Preko Svrljiga (iz Nisa) je 30km krace, ali je za zimske uslove sigurno losija varijanta. Tresibaba ume da bude nepredvidiva, ali je mnogo bolje odrzavana nego lokalni put Svrljig Kalna...a mozda se nesto promeni ove zime s obzirom na desavanja na Babinom zubu |
|
| Back to top |
|
 |
knjazevac

Joined: 23 Nov 2006 Posts: 165 Location: www.knjazevac.org.rs
|
Posted: Fri Dec 22, 2006 10:26 pm Post subject: taxi |
|
|
Ko nema sopstveni prevoz odnosno Ko bi da se vozi taxijem
Cena prevoza Boom taxijem Nis - sela u pondozju babinog zuba(vrtovac - Balta berilovac iznosi 2000 din...novih Dacia-ma (logan)
Sto znaci da 4 - tvoro sa ski opremom mogu podeliti troskove...
Uskoro Boom taxi nabavlja opremu za prevoz skija i opreme
o tome uskoro detaljnije na
www.boomtaxi.co.yu _________________ www.www.knjazevac.org.rs
welcome
Najsvezije informacije vezane za Opstinu Knjazevac i njenu okolinu.....
Stara planina - Babin zub - Banjica - Baranica - Ravna - ...itd
forum
http://www.knjazevac.org.yu/forum |
|
| Back to top |
|
 |
gBUDA

|
Posted: Tue Jan 02, 2007 1:52 am Post subject: Re: Kako do Babinog Zuba preko Nisa? |
|
|
| vladafri wrote: | | Ja sam iz krusevca i interesujeme kakav je put preko nisa do stare planine {do samih staza} ? da li je tu nesto uradjeno,da li je put dobar. da li je obelezen da se moze lako stici, ne promasiti neko skretanje itd???? |
Najbliži put je preko Sokobanje(put preko Deligrada 60km) i Knjaževca i uglavnom je prohodan. _________________ SKIMANIJAK:) |
|
| Back to top |
|
 |
markoting
|
Posted: Mon Mar 09, 2009 11:17 pm Post subject: ok je put i Svrljig - Kalna |
|
|
Juce sam isao autom Nis - Babin Zub i odabrao pravac Svrljig - Kalna, znajuci da je losiji od alternativnog i duzeg preko Knjazevca. Put uopste nije tako los (za nase uslove) ali strasan jeste pogotovo za manje iskusne vozace pa kapiram da je zato ovoliko preporuka da se ide zaobilazno. Udarnih rupa zapravo ima mnogo vise na delu puta posle Kalne na koji smo osudjeni koji god pravcem isli, jer se naravno u jednoj tacki spajaju. Uzak je u pojedinim deonicama pa treba biti obazriv, ali uopste nije prometan. Sto se tice odrzavanja, rizla je bila posuta citavom deonicom i to obilne kolicine , a snega doduse nije ni bilo, pa o redovnosti ciscenja ne mogu da govorim, ali rizle je stvarno bilo puno na putu. Ocekujte i da voda jurca putem (kisnica i sneg koji se topi) jer kanala za povrsinku vodu nema, ali ni to nije opasno. Sve u svemu put je skroz ok, samo na prvi pogled strasan ali svakako moze njime da se ide bez problema. |
|
| Back to top |
|
 |
pedja5
|
Posted: Sat Mar 14, 2009 5:26 pm Post subject: |
|
|
Ja iz Nisa uvek idem do Svrljiga pa direktno na Kalnu. Ukupno Nis - Konjarnik 80km. Moze da se stigne za 1sat i 45min lagano. Prosek je oko 45km/h. Put od Svrljiga do Kalne jeste los, uzan, sa dosta udarnih rupa. Na jednom mestu je i prilican uspon. Njime ide i bus linija Svrljig - Kalna. Sustina je sto ja ukupno sretnem dva, tri vozila. To bas olaksava jer moze da se vozi obema trakama.
Preko Knjazevca je nesto bolji put, ali treba i skoro sat vremena vise. _________________ Skijanje je zarazno! |
|
| Back to top |
|
 |
|