| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
laza
|
Posted: Sun Nov 15, 2009 10:15 pm Post subject: Buducnost |
|
|
| Koliko je realna "zamisljena" buducnost ove planine? Naime, procitao sam da Vlada Srbije namerava da izgradi 24 ski lifta u buducnosti (nije navedeno da li je u pitanju bliza ili dalja), pa izgradnja olimpijskog sela, hotela (jedan valjda pocinje da se gradi iduce godine), vikend naselje itd. Valjda su raspisali tender za izradu infrastrukture (voda, struja i sl). Koliko je realno da se na Staroj Planini u doglednoj buducnosti napravi jedan ozbiljan zimski centar? |
|
| Back to top |
|
 |
stivan Site Admin

|
Posted: Tue Nov 17, 2009 11:23 pm Post subject: |
|
|
S' obzirom da je Stara Planina bila zaboravljena svih ovih godina, do izgranje ova dva ski lifta, oko Ski centra na Staroj Planini se digla velika frka pre dve, tri godine.
Medjutim, intimno mislim da je "Kopaonicki" lobi poprilicno jak i da im ne odgovara razvoj jednog takvog ski centra na Staroj Planini, a pogotovu sto je svima jasno da kapaciteti ove planine prevazila sve ostale planine u Srbiji.
Jedan primer skorasnjeg datuma je i to da se najjaci po snazi ratrak Pisten Bully 600 sa Babinog Zuba seli na Kopaonik, a za Konjarnik 1 i 2 koje su jako strme staze su potrebni jaki ratraci. Dalje, od 8 planiranih sneznih topova, na Babin Zub je stiglo samo 7 uz obrazlozenje da nije moglo da se potovari svih 8 topova, a nezvanicno sam dobio informaciju da je taj jedan top takodje otisao na Kop.
Mozda je ovo stvar spleta okolnosti i moje paranoje, ali ja iskreno mislim da ce razvoj modernog ski centra na Staroj Planini u Srbiji sacekati neka druga vremena. Do tada, ja sam kao rodjeni Knjazevcanin prezadovoljan ovim sto je do sada izgradjeno...
Last edited by stivan on Wed Nov 18, 2009 10:42 am; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
laza
|
Posted: Wed Nov 18, 2009 8:26 am Post subject: |
|
|
Tako sam nesto i pretpostavljao. Procitao sam izjavu Dinkica od pre 2-3 godine u kojoj kaze da ocekuje da se u narednih 5 do 10 godina napravi "snazan" ski centar na Staroj Planini. Medjutim, slabo nesto
Medjutim, da Srbija ima 3-4 takva ski-centra, misljenja sam da bi sa dobrom "politikom" svi radili punim kapacitetom. Ali u tom slucaju bi se moralo "prionuti" na posao, ali... |
|
| Back to top |
|
 |
pokahontes
|
Posted: Thu Feb 25, 2010 9:23 pm Post subject: |
|
|
Pa da osvezim malo ovu temu !
Prva stavr koju treba da urade je da neko konacno da novac da se uradjeni projekti puta od Kalne do Babing Zuba kao i ostali izvedu, jer je prosto nemoguce dovesti ljude ako prilazi nisu reseni.
Druga stvar smestaja nigde.
Prosto je greota da one staze i zicare budu prazne. |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|